dijous, 7 de maig del 2020

MOTRICITAT FINA + CONTACONTES + ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE


Per aquests dies vos he preparat activitats per fer amb estisores!!, un conte i una activitat que ha preparat na Maria del Mar per estimular el llenguatge.

Mirau, les estisores encara no les havíem utilitzat dins la classe, havia de ser cosa del 3r trimestre. Per aquest motiu, vos propòs diferents activitats per fer amb elles. 

Practicar amb les tisores ajuda a l'infant a agafar força en els dits, destresa psicomotriu, concentració, coordinació, etc. Per a començar amb aquesta activitat donarem a l'infant tisores de seguretat, de punta rodona. Hem de tenir en compte que si l'infant és esquerrà, necessitarà unes tisores especials per a ell/a.

Per a tallar amb tisores necessitam les dues mans i la coordinació d'aquestes dues, per això començarem utilitzant materials que siguin fàcils de manipular, com papers petits que càpiguen a les mans dels infants o materials una mica més durs com goma eva, cartolines, canyetes, plastilina...ja que el paper és fràgil i sol encallar-se entre les tisores si aquestes no s'agafen correctament.

Les activitats que avui vos present no tenen un objectiu en concret, ja que l'objectiu final és que l'infant practiqui el moviment de mans amb aquest estri. 

A continuació teniu el recull de proposta d'activitats que podeu anar fent. És un recull bastant ampli, NO ho heu de fer tot, sel·leccionau les que més il·lusió vos facin. I recordau, ho podeu anar fent en diferents setmanes, no fa falta fer-ho tot aquesta. Esper que vos agradin!!

Tallar plastilina. La plastilina és un dels materials més fàcils de tallar per als infants, ja que te volum i no es mou de la taula. Poden fer "xurros" amb ella i tallar-ne trossets.

Tallar goma eva. La goma eva és una mica més dura que el paper i fa més fàcil el tall. Podem oferir-los trossos petits per a que siguin més manejable.

Tallar canyetes. Aquesta activitat els hi encanta!! ja que cada vegada que es talla un tros de canyeta, aquest surt disparat.

Tallar tires de paper. Una tira prima de paper és fàcil d'agafar amb una mà, i requereix una retallada ràpida. Després es poden agafar diverses tires, o fins i tot un grapat, i tallar-les alhora.

Tallar etiquetes de la roba. Les etiquetes de la roba són fàcils de manipular i tallar pels infants per la seva mida petita i consistència. Amb els retalls poden fer collages.

ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE
Vos adjunt l'activitat de na Maria del Mar (AL) per estimular el llenguatge. Esperam que vos agradi!!

CONTE
I avui vos desig bon cap de setmana amb el conte d'en Patufet. Aquest sí que l'hem contat a la classe.



I DINS LA VOSTRA FRANJA HORÀRIA, SORTIU A PASSEJAR, ANAU AMB BICICLETA, PATINET...

Ja sabeu, ens veim avui horabaixa a les 17:30h i 4ei@assumpcio.fecib.net per tot allò que necessiteu!!

Mil besades, vos enyor!!
Aina Mª